Peste 100 de tari' sunt in favoarea infiintarii Organizatiei Mondiale a Mediului (Paris)

Data publicarii: 01-02-2012 | Mediu

Ministrul francez al mediului, Nathalie Kosciusko-Morizet, si-a exprimat marti satisfactia in legatura cu faptul ca ''peste o suta de tari'' sunt in favoarea infiintarii Organizatiei Mondiale a Mediului, pe care Franta doreste s-o vada creata la Conferinta Rio+20 din iunie, relateaza AFP.

Luand cuvantul in deschiderea, la Paris, a unei conferinte privind ''noua guvernanta mondiala a mediului'', dna Kosciusko-Morizet a subliniat faptul ca trebuie sa se dea ''un nou impuls negocierilor'' privind mediul. 

Rio+20, dupa 20 de ani de la Summitul Pamantului, ''nu va fi un succes decat daca sunt propuse o reforma a guvernantei mondiale si o intarire a pilonului sau de mediu'', a adaugat ministrul francez. 

Nathalie Kosciusko-Morizet a pledat inca o data pentru o Organizatie Mondiala a Mediului care sa inlocuiasca Programul Natiunilor Unite pentru Mediu /PNUE/ si in favoarea careia sunt, potrivit declaratiilor sale, ''peste o suta de tari''. 

''Aceasta noua agentie trebuie sa aduca solutii solidare si durabile, sa fie deschisa tuturor statelor'', sa-si sprijine legitimitatea pe cercetari stiintifice si sa ofere ''o viziune clara si precisa a prioritatilor'', a precizat ea. 

Ministrul francez al mediului a insistat asupra necesitatii de a asocia la aceasta toate categoriile de protagonisti, alesi, societatea civila, intreprinderi etc. ''O adevarata guvernanta universala trebuie sa-i faca sa dialogheze. Ea nu poate tolera o viziune partiala'', a afirmat ministrul francez, adaugand ca ''trebuie sa apara o noua dinamica''. 

Criza actuala trebuie sa fie ''ocazia de a crea un nou model. Noul capitalism nascut din criza va fi unul al mediului sau nu va fi'', a conchis Nathalie Kosciusko-Morizet.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: